test

 >> The Clash of The Titans editie 2013

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Frontpage
Voorrondes 2013
Juryrapporten
WinnaarsVoorronde 1: 24 januari in dB’s

SolarFlare Solarflareband.nl
Omschrijving muziek:
SolarFlare is een jonge band uit de omgeving Utrecht. De band bestaat uit vijf jongens rond de zestien jaar. Ze spelen nu ongeveer twee jaar in deze samenstelling.
SolarFlare speelt zelfgeschreven muziek, het genre is het beste te omschrijven als een energieke mix van punkrock, indierock psychedelica en funk. Ze treden regelmatig op, bijvoorbeeld op festivals, pop podia, scholen of feestjes. Ze doen ook veel mee aan wedstrijden, waar verschillende bands strijden om de winst. Zo hebben ze onder andere meegedaan met “De Kunstbende” en hebben ze in de kwartfinale van de Grote prijs van Utrecht gestaan. Afgelopen jaar waren ze ook “huisband” voor het jongerenfestival “Up2You”, waar onder ander Destine en Mr. Polska op het podium stonden.

Kowai www.kowai.nl
Omschrijving muziek: Gothic Rock/Metal
Kowai is een gothic rock/metal band uit Utrecht. De band onderscheidt zich van anderen door het samenvoegen van muziekgenres zoals metal, rock, symphonic, en doom, en door de beklemmende melancholische sfeer die de nummers creëren. Frontvrouwe van de band is Laura, en Kowai wordt gecompleteerd door zanger/grunter/gitarist Bertran, gitarist Arjen, toetsenist Ruben, bassist Rik, en drummer Joost.

AVI www.checkavi.com
Omschrijving muziek: Hiphop/Ragga/Reggae/Raggamuffin
Avi is een MC die zowel in het engels als Nederlands rapt. Zijn stijl is het beste te beschrijven als een mix tussen hip hop en raggamuffin.

Strolling the Yards https://www.facebook.com/strollingtheyards
Omschrijving muziek: Pop/rock
Strolling the Yards is een jonge band uit Baarn. Met herkenbare poprock muziek en vette gitaarsolo's proberen ze het publiek te veroveren. Hun optredens bij o.a. Struinen in de Tuinen, Brinkpop en BLOKfest waren een groot succes! Na het coveren van artiesten als The Black Keys, Triggerfinger, Foo Fighters en Devendra Banhart, begon de drang om zelf nummers te schrijven op te komen. Nu ze al een half album aan zelfgeschreven nummers hebben, willen ze niets liever dan die aan groot publiek laten horen!

Elverez www.elverez.com
Omschrijving muziek: Alternatieve rock, met stoner, grunge en indie invloeden.
Elverez is een band die al een langere tijd bestaat, maar sinds 2012 in een geheel nieuwe jas is gestoken. Een strak getailleerd maatjasje zou een goede omschrijving zijn voor de band en hun muziek, maar met 5 leden past het maar net. De muziek laat zich het best omschrijven als alternatieve rockmuziek met "grunge", "indie" en "stoner" elementen. (Belangrijke invloeden zijn bands zoals: Queens of the Stone Age, Soundgarden, Nirvana en Radiohead.) Het draait vooral om strakke en groovende ritmes, ruige gitaren, meerstemmige refreinen en melodieuze zanglijnen. Luister en bepaal voor jezelf wat je werkelijk hoort!


Voorronde 2: 1 februari in ACU

Novalight www.novalight-music.nl
Omschrijving muziek: Pop/Rock/Funk

Requested Alms http://requestedalms.bandcamp.com/
Omschrijving muziek: punkrock
Requested Alms is een punkrock band beïnvloedt door bands als Green Day, Blink 182, Sum 41, NOFX and Bad Religion.

AliasTheBand http://www.youtube.com/watch?v=CfKx5yJrPUg

Omschrijving muziek: hiphop pop reggea funk wereld muziek

Paper Doll Decaywww.paperdolldecay.com
Omschrijving muziek: Female Fronted Death Metal

Taste of Cinnamon www.tasteofcinnamon.com
Omschrijving muziek: Singer/songwriter
Taste of Cinnamon is een van de wat meer “down to earth” singer-songwriter duo’s. De muziek is puur. Geen poespas, gewoon muziek in haar simpele vorm.


Voorronde 3: 7 februari in dB’s

Sevenstone http://www.sevenstone.nl/
Omschrijving muziek: De muziek is het best te omschrijven als krachtige uptempo pop rock.
Sevenstone is een indie rock band uit Utrecht.
Opgericht in 2011 door Paul Hoogland en Thomas Harmens.
In het voorjaar van 2012 zijn Ruben Malmberg en Ron de Zeeuw erbij gekomen.
Paul doet vocalen en slaggitaar, Thomas speelt de drums, Ron de basgitaar en Ruben de leadgitaar.

status aparte http://www.myspace.com/statusaparteband
Omschrijving muziek: 3bass +drums

Blame it on the Drummer https://www.facebook.com/biotd
Omschrijving muziek: Rock met een vleugje pop en uitstapjes naar blues, funk en reggae.

All Male Videoshop https://www.facebook.com/pages/All-Male-Videoshop/163654217061665?fref=ts
Omschrijving muziek: Post-post-punk
All Male Videoshop is een alternative rock&punk band uit Utrecht. Het enige wat ze willen is genieten van het spelen, als de kinderen die ze zijn.

Pioneers Town https://www.facebook.com/pages/Pioneers-Town/304474679574554
Omschrijving muziek: Indie/Rock
Pioneers Town is een band met verschillende gezichten en niet gemakkelijk bij een genre onder te brengen. De band is in staat om een duidelijke eigen stijl neer te zetten, met de vreemde mix van verschillende indie-elementen, een experimenteel element en nog wat punkinvloeden. Soms onheilspellend, dan weer irritant en vervolgens weer melodieus. Een band met eigen smoel en toch vele gezichten.


Voorronde 4: 14 februari in dB’s

Don King Kong http://www.myspace.com/don-king-kong
Omschrijving muziek: Don King Kong rockt, rookt en ronkt. De Utrechtse formatie Don King Kong ontstaat in de hete zomer van 2011. Don King Kong speelt eigen werk in de stijl van Audioslave, Urban Dance Squad en Triggerfinger, maar ook oude jonge helden als Black Sabbath en Led Zeppelin. Compacte nummers worden afgewisseld met energieke improvisaties. Pakkende gitaarriffs in combinatie met zwaar gesyncopeerde bass- en drumbeats vormen de basis van de songs. De muziekstijl van Don King Kong laat zich het beste omschrijven als groovende stonerrock met een paar grammen grunge. Don King Kong tikt af en gaat vol gas. Energie is de sleutel, muziek de deur. Don King Kong doet het goed als opwarmend voorprogramma, heftige hoofdact of zonovergoten festivalband. Don King Kong zorgt voor spanning, maar vreet energie. In 2012 lanceert Don King Kong de eerste demo, getiteld 'Hit it like a caveman', zie myspace.com/don-king-kong.

We Are The Knight http://www.facebook.com/wearetheknight
Omschrijving muziek: punkrock, skatepunk, poppunk. 2 februari release eerste EP!

Terecht http://www.facebook.com/Terechtmuziek
Omschrijving muziek: Nederlandse Melodieuze Hiphop
Als muzikaal duo is Terecht ontstaan uit een mix van glazen Duvel, rakia en Ija. Nadat de twee heren hebben besloten samen te gaan werken, begint het muzikale balletje langzaam aan te rollen. Eems neemt de rol van producer op zich en deelt de rol als rapper met Thi.

Woods on Fire http://www.woodsonfire.com/
Omschrijving muziek: Woods on Fire is een 5-koppige alternatieve rockband uit Utrecht. Gebruik makend van vele invloeden, waaronder post-rock, noise, pop en electronische muziek, zetten ze een rijke en gelaagde sound neer. Hun debuutalbum, opgenomen in de studio van avant-gardistische helden Einstürzende Neubauten, zal in de loop van 2013 uitkomen.

Professor Meneer https://m.facebook.com/home.php?refid=9#!/profile.php?id=253840344633899&__user=100001693027319
Omschrijving muziek: Pop/rock met psychidelische invloeden
Professor Meneer is een tijd-reizend goede band. Ze nemen je mee van Jimi Hendrix tot The Beatles. Vandaag de dag kan je je mee laten nemen in de abstracte ingewikkelde muzikale belevenis van Professor Meneer, het enige wat je hoeft te doen is je horloge goed te zetten en naar hun optredens te komen.
Voorronde 5: 21 februari in dB’s

Under my boots http://soundcloud.com/projekt-cell
Omschrijving muziek: elektro-industrial-rock

20th Century Hansa 20thcenturyhansa.bandcamp.com
Omschrijving muziek: Op zoek naar het breekbare van folk met het ruige van rock.

Adam & the Relevants www.facebook.com/AdamAndTheRelevants
Omschrijving muziek: Rauwe pop
Adam & the Relevants is een band met leden uit Amsterdam, Utrecht en dolfinariumstad Harderwijk. De stijl is te omschrijven als vurige, felle, maar vooral rauwe popmuziek. De band combineert Adam & The Relevants haalt zijn inspiratie uit bands als Oasis, Paws, Ty Segall, Smith Westerns en The Magnetic Fields.

The Cherry Season www.thecherryseason.nl
Omschrijving muziek: Singer/Songwriter
Het Utrechtse The Cherry Season kwam in de lente van 2011 bij elkaar. Met zijn vijfen maken ze singer-songwriter muziek. in 2011 hebben hun eerste EP opgenomen.

Boundless Generation http://nextbestband.nl/band/boundless-generation
Omschrijving muziek: Onze muziek is Rock met Funk, Blues en Metal invloeden. Wij schrijven/spelen zowel inplugged als unplugged numers. Een beetje variatie in de Nederlandse keuken!


VOORRONDES 6 t/m 10
Voorronde 6: 1 maart in ACU

Here Come the Wolves http://herecomethewolves.bandcamp.com
Omschrijving muziek: Dreigende alternatieve rock met een Belgisch randje. Denk aan dEUS, Nick Cave en Black Rebel Motorcycle Club

Flux Gallery www.facebook.com/fluxgallerytheband
Omschrijving muziek: Melancholische indie-pop
Volgens de kenners een band zonder visie: Flux Gallery doet waar ze zin inheeft zolang er maar melodie in zit en het niet te cheesy is.
Een drummer die houdt van Fusion, Iron Maiden en andere 80's rock; zwarte broek met zwart shirt. Waar de gitarist zich verdrinkt in melancholische pop; typische metro man. En de basgitarist die verliefd wordt op alle bassistes van de Smashing Pumpkins; geeky bril met Gibson Thunderbird.
MUZIKALE REFERENTIES
Iron Maiden, Scorpions, Smashing Pumpkins, Pavement, Blur, dEUS, Beatles, Led Zeppelin, the Feelies, Galaxy 500.

Stranded www.facebook.com/strandedhardcore
Omschrijving muziek: Oldschool Punk / Hardcore
Stranded is punk / hardcore uit Utrecht. Sinds 2010 terroriseert Stranded de concertzalen van Nederland. Het publiek wordt bestookt met een mix van beukende jaren '80 hardcore, Municipal Waste-achtige tempo's en de verheven idealen van de Dwarves. Voeg hierbij een ongezonde dosis wodka en plezier en uw avondje Stranded is compleet. Moshpit gegarandeerd!

Jazzy en de Pattynama's www.facebook.com/JazzyEnDePattynamas
Omschrijving muziek: Rockmuziek a la Foo Fighters.
Jazzy en de Pattynama's is een rockband die al een tijdje bezig is om Nederland te veroveren. Nadat al werd meegedaan aan verschillende bandwedstrijden in voornamelijk Flevoland heeft de band de focus nu op Utrecht gelegd. De band speelt voornamelijk eigen materiaal en heeft invloeden van onder andere Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Led Zeppelin.

Patches the cat www.patchesthecat.nl
Omschrijving muziek: Patches the Cat. Gevoelige Indie Rock uit het hart en met een rauw randje. De knuffelbare huiskat die zijn klauwen op je gezicht achterlaat en waarvan de haren nooit meer uit je kleding gaan. In de muziek staan de akoestische gitaar en de liefde centraal. Menig mannenverslinder heeft bewust of onbewust bijgedragen aan het repertoire. De band is te vergelijken met artiesten als The Shins, Elliot Smith, Sufjan Stevens en Villagers.


Voorronde 7: 7 maart in EKKO

Iron Mike and the Ironics facebook.com/ironmikeandtheironics
Omschrijving muziek: Vuige stonerrocknpunkroll
Iron Mike and the Ironics maakt rock'n'roll zoals rock'n'roll bedoeld is: hard, lomp, vuig en met veel plezier. Soms snel, soms sneller, maar altijd met overtuiging. AC/DC op krachtstroom. Bier, zweet, versterkers voluit, niet lullen maar spelen.

Capgras www.facebook.com/CapgrasMusic
Omschrijving muziek: Een heldere stem die melodieus zingt, een afwisseling van sferische klanken met scheurende gitaren: dat is wat Capgras is. Alternatieve jazzy pop noise zuigt je op tijdens de optredens van Capgras.

Smash the Hourglass http://www.facebook.com/SmashTheHourglassband
Omschrijving muziek: post-hardcore
Smash The Hourglass is een 6 koppige Post-Hardcore formatie uit Utrecht. Zij mixen stevige breakdowns met catchy refreinen, te vergelijken met Asking Alexandria en Of Mice & Men. Binnen een jaar hebben zij al verschillende sponsors en endorsements aangetrokken zoals Mayfish Custom Drums (BE), Arkaik Clothing (USA) en Heratic Clothing (ASIA). Met volle ambitie tillen zij de band langzaam maar zeker naar een hoger niveau.

Category Two http://categorytwo.bandcamp.com/
Omschrijving muziek: We spelen hardcore punk (in de stijl van Rise Against).
Strakke, harde maar toch emotionele nummers.

Goodlife gentlemen http://www.facebook.com/pages/Goodlife-Gentlemen/145786292178703?ref=hl
Omschrijving muziek: Alternatieve rock/funk, ge?nspireerd door o.a. The red hot chili peppers, jamiroquai, queen en John Mayer, een bijzondere mix van stijlen.


Voorronde 8: 8 maart in dB’s

Act1 www.Act-1.nl/home
Omschrijving muziek: Wij zijn Act1, een band van vier jongens. We spelen in het genre pop/rock maar proberen zoveel mogelijk diversiteit in de nummers te krijgen.. Zo hebben we bijvoorbeeld invloeden van fusion en reggae. We schrijven al onze nummers zelf en dit doen we al sinds begin 2011. We zijn rond 1998 geboren en de leden zijn Toon, Yvo, Tom en Simo. Toon, Yvo en Simo kenden elkaar van school en na met zijn drieën wat muziek te hebben gemaakt, ontmoetten ze Tom. Met z’n vieren deden we mee met een cover van John Lennon, Imagine, aan de Talenten Jacht van onze school. We hadden tijdens de repetities al wat zelf bedacht en een kleine opzet voor een eventueel eigen nummer gemaakt. Toen we dit ook speelden bij de auditie voor de TJ was de jury zo enthousiast dat we deze gingen uitwerken en spelen. Zo zijn we begonnen met zelf nummers schrijven. We hebben nu al Veewl optredens achter de rug en een repertoire van meer dan 10 nummers.

TwoWay Society www.twowaysociety.nl
Omschrijving muziek: Pop/Rock met invloeden van Foo Fighters, Face Tomorrow, Anathema, Triggerfinger, Tool. Zonder te klinken als een van de bovengenoemde bands streeft TwoWay Society ernaar om een eigen sound neer te zetten.
TwoWay Society staat voor “Interactieve Rock”! Zij willen niet alleen hun muziek delen met de fans, maar dat zij ook écht onderdeel kunnen zijn van de band! Met een gloednieuwe EP op zak (geproduceerd & gemixed door Guido Aalbers) én een samenwerking met Daniel Cardoso (Anathema), is TwoWay Society klaar voor het grote publiek! Bezoek de website en lees meer over het motto van TwoWay Society, “Join the Band”!

ADNOS http://nl.myspace.com/adnosband
Omschrijving muziek: ADNOS staat voor 'Afkorting Die Nergens Op Slaat', De band maakt nu ongeveer 2 en een half jaar muziek, eerst alleen met zangeres Samuelle, bassist Dirk en gitarist Tim, maar na een half jaar kwam de drummer Jasper erbij en sinds september 2012 is de band compleet door de leadgitarist Marcel. ADNOS was eerst een coverband, maar is later haar eigen nummers gaan schrijven. De band maakt een mix van grunge, metal en poprock en begint steeds meer ervaring op te doen met optreden nadat hun eerste EP aansloeg bij meerdere programmeurs. ADNOS staat voor een energieke show en harde gitaren!

Kingskraun http://www.facebook.com/Kingskraun
Omschrijving muziek: Kingskraun is een pop/punk band uit Utrecht. Muzikale voorbeelden als Paramore en You me at Six hebben de sound van deze band gevormd. Bij dit soort muziek hoort natuurlijk een vette show en die is bij Kingskraun dan ook altijd aanwezig. Op het moment wordt er druk gewerkt aan een aantal nieuwe demo's die in Db's vol energie live zullen worden gespeeld!

Vienna Aesthetics https://www.facebook.com/ViennaAesthetics Omschrijving muziek: Oprechte down to earth rock muziek met een streven naar melodische perfectie.
Harmonie en wanklank, rustig en opzwepend, ernstig, luchtig, onvoorspelbaar, verleidelijk en avontuurlijk: Vienna Aesthetics is als een kunstwerk waarin, naarmate je er langer naar kijkt en luistert, langzaamaan meer verfijningen gaan opvallen en de verborgen schoonheid ervan zich steeds meer gaat onthullen.


Voorronde 9: 14 maart in dB’s

Fighting Churchill www.FightingChurchill.nl
Omschrijving muziek: Alternative rock met invloeden van Radio head, Muse, incubus, De peppers en nog vele andere.
Fighting Churchill is een Utrechtse band die in April 2012 is opgericht, met Vidar Bakker op zang en gitaar, Fons prinsen op Bas, Ties mens op Drums en backing vocals en Tim van der Lans op gitaar. Inspiratie wordt gehaald uit bands als Radiohead en Incubus, met melancholische melodieën en verrassende ritmes, geserveerd met een sausje van prachtige samenklanken.

Femme Vanille www.femmevanille.com
Omschrijving muziek: dromerige jazz-pop

Rumours www.rumoursmusic.nl
Omschrijving muziek: RUMOURS is een alternatieve rock/pop-band geformeerd in 2011.
Met uitsluitend eigen werk, is RUMOURS geliefd bij zowel fans als critici. In 2012 behaalde RUMOURS finaleplaatsen in verschillende bandwedstrijden, zoals de Grote Prijs van het Groene Hart en IJsselpop en stonden ze 20 januari van dit jaar op het podium van de grote zaal van Paradiso. De muziek van RUMOURS bevindt zich in de driehoek rock, pop en alternatieve muziek. Door de verschillende muzikale wortels van de band ontstaat echter een geheel eigen geluid. Door het combineren van verschillende invloeden, van Britse indie tot Amerikaanse grunge, en van klassieke Bach tot stevige hardrock of dampende elektro, slaagt RUMOURS erin nummers te brengen die je niet uit je hoofd krijgt. Binnenkort zal de band haar eerste EP uitbrengen.

The Arson Strategy http://www.thearsonstrategy.com/
Omschrijving muziek: Post-hardcore. Melodieuze boosheid, schreeuw en zang. Vleugje punk.
The Arson Strategy is een hardwerkende post-hardcoreband ontstaan in 2012. Vriendschap en passie voor muziek spelen een grote rol in de band en dat uit zich in energieke live shows. Invloeden uit allerlei genres maken ieder optreden tot een muzikale verrassing. Keiharde breakdowns worden afgewisseld met melodische stukken en af en toe is ruimte voor wat bezinning. Voor ieder wat wils dus!

Deviation www.deviationmusic.nl
Omschrijving muziek: Wij zijn Deviation, een alternatieve rockband uit Utrecht. We hebben in september een nieuwe EP uitgebracht, LIGHTS, met daar op een nieuw geluid en in een nieuwe bezetting.


Voorronde 10: 21 maart in dB’s

Death of Rats (http://www.last.fm/music/Death+of+Rats)
Omschrijving muziek: Post-grunge
Death of Rats is het hulpje van de Dood zelve. Je herkent hem aan zijn kleine formaat, staart en zwarte cape. Naast hulpje heeft hij natuurlijk ook de taak van het begeleiden van knaagdieren naar het hiernamaals.

Morning Due (www.facebook.com/morningdue)
Omschrijving muziek: Morning Due is pop met jazz-invloeden, of precies andersom, zo je wilt. Vijfkoppig, melodieuze liedjes met een verhaal, sinds 2010. Volg Morning Due op www.facebook.com/morningdue of luister op www.soundcloud.com/morning-due!

Dissolved (www.dissolved.nl)
Omschrijving muziek: rock progressief.

Stillwave (http://stillwavemusic.com/)
Omschrijving muziek: Stillwave maakt alternatieve rock met invloeden van post-punk en post-rock. In 2012 hebben we veel live gespeeld, 25 keer, alvorens op 21 december onze debuut EP, Isles, officieel te presenteren in dB's in Utrecht. Isles is opgenomen met Silvia Vermeulen (Spinvis, Cocorosie en anderen).

The Spokes (https://www.facebook.com/pages/the-spokes#!/pages/The-Spokes/103697033078378)
Omschrijving muziek: Rock met alternatieve en pop invloeden.
The Spokes is een Spakenburgse rockband met alternatieve en pop invloeden. Deze band bestaat uit vier vrienden die na verschillende projecten elkaar gevonden hebben. Met verfrissende en stevige tracks laten zij een unieke sound horen.


Voorrondes2013