test

 >> The Clash of The Titans editie 2008/2009

Alle info 2007
Data
Juryrapporten
Foto's
Winnaars
Frontpage
De Clash of the Titans is een Utrechtse bandwedstrijd die oorspronkelijk is opgezet als bandwedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s aan de Cartesiusweg 90a in Utrecht. Stichting Ruis, de organisatie verantwoordelijk voor het programma binnen dB’s, is de originele initiatiefnemer van deze bandwedstrijd en verantwoordelijk voor de organisatie. De wedstrijd kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998. Sindsdien heeft de Clash roemrijke winnaars voortgebracht als We vs Death, the Walt, Multigrade Motoroil, bGr, Dolores, Kismet, De Stropstrikkers en vorig jaar de piepjonge indieband The Sheriff of Hong Kong. Steevast wordt de Clash in de pers omschreven als ‘Utrechts meest sfeervolle bandwedstrijd’.

Net als de voorgaande editie heeft Stichting Ruis voor editie 2008/2009 gekozen een aantal voorrondes onder te brengen bij collega-podia ACU en EKKO om de bandwedstrijd een bredere uitstraling te geven binnen de stad Utrecht. Het verloop van de bandwedstrijd is te volgen op de aparte website: www.clash.dbstudio.nl en op www.dbstudio.nl

Voor editie 2008/2009 schreven zich exact 69 bands in. Bands die in vorige edities meededen aan de Clash, vielen automatisch af om nieuw talent de kans te geven zich te profileren. Uiteindelijk heeft een selectiecommissie 50 bands geselecteerd die in 10 voorrondes van ieder 5 bands zullen strijden om een plaats in de Halve Finales.

JURY
Voor elke voorronde zal een bekwame jury, in principe altijd bestaande uit een (of meerdere) muzikant(en), muziekjournalisten (3voor12, MusicFrom, Utracks), en een of meerdere muziekorganisatoren (boekers van bijvoorbeeld ACU, EKKO, Dwergpop of Geinbeat). De jury zal worden voorgezeten door popjournalist Hans Vrijmoed, ex-hoofdredacteur van 3voor12/Utrecht en tegenwoordig free-lance werkzaam voor onder andere Kindamuzik & Alternative blog. Hans Vrijmoed tekende bovendien voor het kundige voorzitterschap van de vorige editie van de Clash en jureerde onder andere ook voor de Nederlandse Popacademie. De jury zal voor elke voorronde worden aangevuld met personen uit de muziekindustrie zoals muzikanten, journalisten, producers, programmeurs, etc. Een (niet geheel willekeurige) greep:

Ingmar Griffioen, hoofdredacteur MusicFrom
Arjen de Vreede aka DNA, muzikant/producer/DJ
Geert Jaap Hoekman, muziekjournalist Nieuwe Revu
Gerben Houwer, programmeur Vette Analoge Shit/drummer We vs. Death
Barry Hofstede, drummer The Stilettos/DJ

FINALE CLASH zaterdag 21 maart EKKO
De Finale van de Clash 2008/2009 zal op zaterdag 21 maart 2009 plaatsvinden in EKKO.

PRIJS
Winnaar
- 4 gratis repetities bij dB’s Oefenstudio’s
- 2 dagen gratis opnemen in Studio Moskou
- Prachtige Wisselbokaal
- Optredens op Bevrijdingsfestival, Geinbeat, 3voor12,
Dwergpop
- Desgewenst, bandcoaching
- Fotosessie
- Waardebon Feedback

VOORRONDES & SPEELDATA
De voorrondes in dB’s en Ekko vinden worden vanaf 13 november op donderdagen gehouden. De voorrondes in ACU vinden op vrijdag plaats. Per voorronde zullen 5 geselecteerde bands gedurende 20 minuten hun werk aan het publiek en een deskundige jury kunnen presenteren. Alle genres dingen mee. Het is aan de jury een evenwichtige afweging te maken en de toppers van de floppers te onderscheiden.Frontpage