test

 >> The Clash of The Titans 2013

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Frontpage
Voorrondes 2013
Juryrapporten
Winnaars

Clash of the Titans Voorronde # 1 dB's 24 januari 2013

Winnaar: Strolling the Yards

In een goed bezocht dB's vond de aftrap plaats voor alweer de dertiende editie van Utrechts Grootste en Gezelligste Bandwedstrijd. Juryleden van dienst waren Anne van Tongeren (marketing & communicatie Popronde / productie Alles Los Boekingskantoor), Rinke Vreede (programma-assistant Le Guess Who? / organisator Le Mini Who? / blogger voor Glamcult & Kicking the Habit), Martijn Mannak (Staplab Utrecht / Marketing Stairway to Heaven / Boeker bij For the Road boekingskantoor / Programmeur In Vervoering) en Silvia Vermeulen (Producer Studio Moskou).
Zoals in iedere voorronde betraden vijf bands het muzikale strijdtoneel. Hieronder de opmerkingen en tips van de juryleden.


KOWAI (Gothic Rock/Metal)

De muziek was zeker niet vernieuwend te noemen maar zat op zichzelf goed in elkaar. De zang mag sterker en zelfverzekerder. De stem van de zangeres is er zeker goed genoeg voor. Vertrouw op je stem en durf ervoor te gaan! Probeer je niet te verliezen in eindeloze repetities maar laat je gaan en probeer daarin je eigenheid te vinden.

STROLLING THE YARDS (Pop/Rock)

Deze piepjonge band heeft een frontvrouw die ondanks haar jeugdige leeftijd een volwassen uitstraling heeft. Haar stem past goed bij de liedjes. Het advies luidt wel om veel te blijven oefenen en daarbij het experiment niet te schuwen. Laat je voorbeelden los en sla je eigen pad in. Dat komt de variatie in de liedjes ten goede. Behoud je eigen persoonlijkheid. Die komt prima over op het podium.

AVI (hiphop)

De jury vond het erg jammer dat het optreden niet uit de verf kwam. De beats waren te simplistisch en kwamen - mede door technische problemen - niet tot zijn recht. Zorg ervoor dat je je act together krijgt. Dan ben je een gedoodverfde winnaar want het lef, de teksten, stage-persoonlijkheid en de flow zijn dik orde. Kijk nog eens kritisch naar wat er mis ging met de beats en zorg ervoor dat dit niet nog een keer gebeurt. De oplossing om a-capella verder te gaan was meesterlijk maar te dun om als winnaar uit de bus te komen.

SOLAR FLARE (pop/rock)

Alle credits om toch gewoon te spelen zonder leadzanger en toetsenist die van zijn ouders niet mocht optreden vanwege slechte schoolresultaten (Frans en Maatschappijleer). Nu kwam het geheel te onwennig en te onvoorbereid over (niet gek natuurlijk). Belangrijk aandachtspunt is de uitspraak van het Engels.

ELVEREZ (indie)

Hier staat duidelijk een band die plezier heeft in wat ze doen. Volgens sommige juryleden zat er te weinig diversiteit in de nummers en was de podiumuitstraling te tam. De set straalde nog teveel onrust uit waardoor het geheel te gejaagd overkwam. Op het einde van het optreden was die rust er wel.

OORDEEL:
De jury was geenszins unaniem in haar keuze en heeft uiteindelijk op basis van de nog aanwezige potentie gekozen voor Strolling The Yards. Van deze band verwacht de jury in de halve finale groei te zien, zowel in de eigenheid van de nummers als in de presentatie. Elverez was een heel goede tweede en werd qua professionaliteit hoger ingeschat. Uiteindelijk gaf de volgens de jury lagere potentiewaarde van deze band de doorslag in het voordeel van het veel jongere Strolling the Yards.


Clash of the Titans voorronde #2 vrijdag 1 februari 2013 @ ACU

Winnaar: Paper Doll Decay
Wildcard: AliasTheBand


Voor de tweede voorronde zijn we afgereisd naar ACU. In de jury zaten:
Anne van Tongeren: Marketing & communicatie Popronde - coördinator Popronde Utrecht - productie bij Alles Los Agency
Martijn Mannak: Staplab Utrecht - Marketing Stairway to Heaven - Boekingen bij For the road - Programmeur bij In Vervoering
Jerry van Vliet: Soesterberg live
Bram Zaliger: geestelijk vader van de Clash en dichter


Hieronder de opmerkingen van de jury van de bands die deze avond in ACU met elkaar streden voor een plek in de halve finale.

AliasTheBand hip hop/funk/reggea/wereld muziek:

Het is zeker een feestje. Ze staan als band op het podium en laten zien dat ze achter hun eigen muziek staat. Er worden echter wel veel verschillende stijlen met elkaar gemixt. De jury zou hier graag wat meer samenhang inzien. Maak je eigen stijl. Hiernaast vond de jury het ook niet altijd goed te verstaan.

Paper Doll Decay death metal:

Credits voor de frontvrouw. Ze staat er en de band vormt een goede muzikale bodem. Er is op het podium te zien dat ze hun muziek duidelijk over willen brengen. Er zijn veel fans meegekomen en er is een goede "groove". De zangeres mag haar stem wel iets meer kracht bijzetten.

Novalight pop/rock/funk:

Novalight is een enthousiaste band, dat kan niet worden ontkent. Ze zijn gewend om samen te spelen en dat is te zien. Ze zouden het goed doen op studentenfeestjes. Ga vooral veel spelen en maak plezier. Het bereik van de zanger kan wat breder en de solo's van de gitarist moeten iets beter getimed worden zodat het wat bijzonderder wordt.

Requested Alms Punk rock:

De afwisseling van de punk en freak akkoorden vragen de aandacht, dit kan beter. De band moet er ook op letten dat ze een band blijven, de zanger kwam (onbedoeld uiteraard) wat arrogant over. Let hier op. Wellicht is het aannemen van een slaggitarist een oplossing.

(Taste of Cinnamon kon helaas niet meedoen wegens ziekte)

De jury heeft besloten om Paper Doll Decay als winnaar te kronen en AliasTheBand terug te laten komen in de Wildcard ronde.

Juryrapport Clash of the Titans voorronde #3 7 februari in dB's
De winnaar was voor de jury erg duidelijk en is geworden: Status Aparte!


Voorronde #3 werd gehouden in thuishonk dB's. In de jury zaten vanavond:
Marc van de Laan: journalist 3voor12Utrecht
Jerry van Vliet: Soesterberg Live
Dirk Scholten: zanger Sideditch, Staplab oprichter
Jan Schellink: Utrechts improvisatiemuzikant o.a van het Proeflokaal
Hieronder hun oordeel en feedback over de bands die deze avond de strijd met elkaar aangingen.


Pioneers Town (Indie/Rock)

Pioneers Town mocht de avond aftrappen. Volgens de jury zijn het goede muzikant en is het gitaarspel in de ballad fijn. Het tweede deel van de set is sterker. De "shake" die de zanger neerzette op het einde van het optreden kon de jury ook erg waarderen. Helaas waren er ook wat minpunten: de liedjes waren niet echt sterk. Er werden te veel ideeën in een nummer gestopt. Ten slotte paste de zang niet altijd binnen de nummers

All male videoshop (Post-punk)

Er is een goed samenspel binnen deze band. De drummer is goed functioneel en weet zijn rol binnen de band. Hij speelt in dienst van de band. Verder blijft de band goed in hun stijl. De jury heeft "props" voor het Nederlandstalige en vraagt zich dan ook af waarom er ook in het engels gezongen wordt. Het is tof dat de zangers elkaar afwisselen, maar beiden zijn niet erg sterk. Het laatste nummer wat gespeeld werd had niet in de set gemoeten, of anders eerder in de set. Wellicht is het een idee om een zanger erbij te halen? Sevenstone (pop/rock)

De zanger van Sevenstone heeft een goede presentatie en is tot dan toe de beste zanger van de avond. Er mag echter wel aan de liedjes gewerkt worden en viel het op dat er kauwgom gekauwd werd op het podium. Hier was de jury niet erg van gecharmeerd. Als tip geeft de jury mee te eindigen met je sterkste nummer. Ook mag de leadgitarist voor de variatie wat meer slaggitaar spelen.

Blame it on the drummer (pop/rock)

Ook Blame it on the drummer heeft een goede zanger vindt de jury. Het zijn allemaal goede muzikanten en er is sprake van een goed samenspel. Het bluesnummer was prima. Wellicht is het dus ook een beter idee om een stijl goed te doen, in plaats van meerdere stijlen "wel ok" neer te zetten. Ten slotte zegt de jury dat als er iets minder gekletst werd er wellicht een nummer meer gespeeld had kunnen worden.

Status Aparte (alternative rock)

Over deze band zegt de jury: originele band, beste presentatie, knap samenspel en goede muzikanten, veel variatie. Er is sprake van een heerlijke wanstaltigheid en de absurde zang past als een malle. Ook de brede inzet van de basgitaar wordt erg gewaardeerd.

Clash of the Titans voorronde #4

Winnaar: Woods on Fire
Wildcard: Professor Meneer


Voorronde #4 nam plaats in dBs. In de jury zaten vanavond:
Martijn Mannak: Staplab Utrecht - Marketing Stairway to Heaven - Boekingen bij For the road - Programmeur bij In Vervoering
Marc van de Laan: journalist 3voor12Utrecht
Jerry van Vliet: Soesterberg Live
Kirsten Klijn: programmering club 3voor12 Utrecht


Woods on Fire (noise/postrock/pop/shoegaze)

Er zit een goede spanning in de set waarin sommige nummers nog niet helemaal afgerond zijn. Een herkenbare zanger en een dienstbare drummer. Er is verder sprake van een organisch geheel in elektronica en gitaar. De jury vindt dat er sprake is van een volwassen geluid en dat er spannende wisselingen zijn.

We Are the Knight (punkrock/skatepunk/poppunk)

Een prima highschoolpunk band waar zeker een doelgroep voor is. Sympathieke open band qua uitstraling. Goede slaggitaar. De zanger moet iets meer de band gaan dragen. Ook wil de jury meer interactie met het publiek zien. Het nieuwe nummer werd erg gewaardeerd door de jury. Verder mogen er wat meer koortjes in.

Professor Meneer (pop/rock)

Typisch bandje waar Soest patent op lijkt te hebben. Goede mix van poppy liedjes en gekke creatieve ideeën. Veel kwaliteit op deze leeftijd en heeft nog veel potentie. Ga vooral veel spelen om de ritmesectie strakker te maken. Ook kan er meer uit de koortjes worden gehaald.

Don King Kong (stonerrock/grunge)

Ieder voor zich waarschijnlijk wel de beste muzikanten van de avond. Ook hadden ze de beste outfit aan van de avond. De jury vond het echter weinig origineel en niet spannend.

Terecht (Hip Hop)

Goede beat en gave samples. Deed soms aan Opgezwolle denken (en dat is positief!). Samples mochten aan het begin van de set prominenter aanwezig zijn. Maak je wat meer onderscheidend in de rhymes. Zorg voor meer variatie en neem soms wat gas terug.

Clash of the Titans vooronde #5

Winnaar: Adam & the Relevants

Vanuit dB's kwam voorronde #5. In de jury zaten:
Martijn Mannak: Staplab Utrecht - Boekingen bij For the road
Dirk Scholten: zanger Sideditch, Staplab oprichter
Robby Wouters: gitarist I am Oak
Martijn Groeneveld: eigenaar en producer Mailmen studio


Adam & the Relevants (rauwe pop)

Er is een goed samenspel. Alleen wordt er volgens de jury veel in hetzelfde tempo gespeeld en is er weinig variatie. De jury kan de straight forward pop goed waarderen. Ook zegt de jury dat je niet elk nummer wat je speelt hoeft te noemen. Het einde van de set was wat beter dan het begin.

Under my boots (elektro-industrial rock)

Het is een erg eigenzinnige band zegt de jury over Under my Boots. De muziek heeft echter wat meer sfeer en groove nodig. De band mag ook wat enthousiaster overkomen. Er is zeker sprake van potentie, ga alleen nog wat meer sleutelen aan de nummers.

20th century hansa (folk/rock)

Mooie subtiele gitaar en samenzang. Maar pas op voor langdradigheid en werk naar de climax toe. Werk je nummers goed uit en maak het nog meer eigen.

Boundless generator (rock met funk, blues en metal invloeden)

Muzikaal is de band goed op elkaar ingespeeld. De zanger is prima. Ga voor de grunge. Leuk ook dat de drummer zingt. Ga alleen wat voor meer samenzang.

The Cherry Season (singer-songwriter)

Goeie zangeres, de liedjes waren te veilig en er miste een "edge". De liedjes waren wel erg vrolijk en er was een goed samenspel.

Clash of the Titans Voorronde #6 1 maart 2013 @ ACU

Deze keer waren we weer te gast bij ACU op de voorstraat. De juryleden van vanavond waren:
Martijn Mannak: Staplab Utrecht - Boekingen bij For the road
Thomas Broker: Hedgehog bookings
Martijn de Jong: Just Like Your Mom Toursupport, Tourmanager voor o.a. Julia Holter (US), en Megafaun (US), Programmeur ACU
Kirsten Klijn: programmering club 3voor12 Utrecht


Winnaar: Here come the Wolves

Patches the cat

Deze band heeft veel spelplezier en er zijn veel groeimogelijkheden. Let er alleen op dat jullie niet te veel willen en speel ook wat strakker. De zanger komt erg sympathiek over dat is leuk om te zien. Zorg er alleen voor dat jullie niet al te veel praten, maar gewoon spelen!

Stranded

Stranded is een energieke band en heeft een goede presentatie. De breaks mogen alleen wel wat soepeler. Dat ze een kip als mascotte hadden meegenomen was erg leuk. Als laatste tip geeft de jury mee om iets te zoeken om je mee te ondersteunen in 't genre.

Here Come The Wolves

Over Here come the Wolves had de jury het volgende te zeggen: er is wat meer variatie gewenst. Zoek naar wat meer originaliteit. Het laatste nummer van de set vond de jury erg goed. Ook waren er goeie hooks in de nummers.

Flux Gallery

Het eerste wat opvalt is dat de drummer er goed is. De rest van de band is ook goed. Breng alleen wat meer visie aan in je oeuvre en zorg voor meer balans in de structuur.

Jazzy en de Pattynama's

De naam van jullie band dekt de lading niet. Je verwacht geen rockband bij zo'n naam. Er is wel goed naar jullie voorbeelden geluisterd. En individueel zijn jullie goede muzikanten. Wellicht is het een idee om de solo's achterwege te laten, in verband met een show van 20 minuten. Werk ook meer aan het geheel.

Clash of the Titans voorronde #7 Donderdag 7 maart 2013 @ EKKO

Voor de eerste keer van deze editie zijn we bij EKKO op bezoek. In de jury zaten vanavond:
Stefan 't Hoofd: singer-songwriter en docent Nederlandse Pop Acedemie
Hans Vrijmoed: freelance popjournalist, stagemanager Ekko, ex-juryvoorzitter Clash of the Titans
Pim van de Werken: muzikant en producer
Thomas Broker: Hedgehog bookings


Winnaar: Capgras

Smash the Hourglass (post-hardcore)

Jonge honden ok, maar meer bijten dan blaffen alsjeblieft. De screamer was verstaanbaar en dat is een groot pluspunt volgens de jury. De heftigheid van het laatste nummer had de jury graag de hele show willen zien. De composities zijn ook wat voorstelbaar, je hoort de breakdowns van verre aankomen.

Capgras (Alternatieve jazzy pop noise)

Spannende en memorabele songs die goed zijn uitgevoerd. De liedjes mogen wel wat compacter met hooks. De zang is trefzeker en gepassioneerd. Fijne sound en avontuurlijke arrangementen.

Iron Mike and the Ironics (Vuige stoner rock 'n punkroll)

Come on, come on, FUCK YEAH! Uitstraling van de band kwam niet overeen met de muziek. Muzikaal gezien is het een beetje 13 in een dozijn, en dat geeft niks. Maar geef dan wel met je performance, attitude en sound net even dat beetje extra, dat gebeurt te weinig helaas.

Category Two (Hardcore punk)

Zang blijft achter bij de kwaliteit van de band. Technisch zeer ok. De zang is echter wel wat onzeker. Prima liedjes en goeie sound.

Goodlife gentlemen (Alternatieve rock/funk)

Het song materiaal was er wisselvallig. De focus lag wat te veel op down tempo. Er zitten wel prima muzikanten in de band. De magie mist een beetje en de zanger wil te veel Jim Morrison zijn terwijl de band geen The Doors wil worden.

Clash of the Titans voorronde #8 Vrijdag 08 maart @ dB's

Vanavond waren we weer in thuisfront dB's. In de jury zaten:
Kirsten Klijn: programmering club 3voor12 Utrecht
Robby Wouters: gitarist I am Oak
Anne van Tongeren: Marketing & communicatie Popronde - coördinator Popronde Utrecht - productie bij Alles Los Agency
Dirk Scholten: zanger Sideditch, Staplab oprichter


Winnaar: Act1

Vienna Aesthetics (melodische rock) Jullie hebben nagedacht over stijl en visie. Alle koppen staan een kant op. Het is alleen teveel volgens het boekje. Het is allemaal ook een beetje degelijk en de zang komt soms wat geforceerd over.

Act1 (pop/rock)

Creatieve song opbouw. De ritme sectie rommelt wat, het mag wat strakker. Doe ervaring op door te spelen. De zang is wel erg goed en er is sprake van een eigen sound. Wellicht dat het allemaal nog wat ongemakkelijk over komt, maar dat is ook eem kwestie van ervaring.

TwoWay Society (pop/rock)

Rete strak en de bandleden kunnen erg goed spelen. De jury vindt het echter wel een arrogant kunstje. Weet ook wat voor een publiek je voor je hebt. De zanger heeft een goed bereik én volume. Probeer alleen iets meer een eigen geluid te ontwikkelen.

Taste of Cinnamon (singer-songwriter)

Stem is kracht van het geheel. De bas zorgt voor een breder geluid. Nog meer experimenteren kan geen kwaad, bijvoorbeeld meer met elektrische gitaar. De zaal was stil en dat is knap!

ADNOS (hardrock/poprock)

Goede stage presence en frontvrouw. Het geheel mist dynamiek en strakheid. De energie spat er wel van af.

Voorronde #9 Clash of the Titans 14 maart 2013 @ dB's

Vanavond waren we weer bij dB's waar vijf bands het tegen elkaar opnamen voor die begeerde plek in de halve finale. In de jury zaten:
Martijn Mannak: Staplab Utrecht - marketing Stairway to Heaven - Boekingen bij For the Road - Programmeur in Vervoering
Dirk Scholten: Zanger Sideditch - Staplab oprichter
Stefan 't Hooft: singer-songwriter en docent Nederlandse Popacedemie
Robby Wouters: gitarist I am Oak


Winnaar: The Arson Strategy
Wildcard: Femme Vanille


Fighting Churchill (alternatieve rock)

Goede muzikanten. De composities lopen erg uiteen van pakken (3e nummer) tot onopzienbarend. De podiumpresentatie is nog wel wat stroef. Het geheel is nog net wat te netjes. Weinig rock 'n roll.

Rumours (Alternatieve pop/rock)

Zeer overtuigend, zowel qua presentatie als speltechniek en songs. Er is sprake van een goede herkenbare sound, maar niet heel erg avontuurlijk en wat degelijk.

Deviation (Alternatieve pop/rock)

De originaliteit is ver te zoeken, maar binnen het genre niet onverdienstelijk. Jullie stralen heel erg het bandjes-gevoel uit en dat wordt gewardeerd. Alles is prima gespeeld, maar de spanning en avontuur mist.

Arson Strategy (post hardcore)

Te gekke band, goeie sound. Niet heel erg origineel, maar dat stoort niet. Dit is de meest oprechte band van de avond. Af en toe mag het wel wat gekker.

Femme Vanille (Dromerige jazz pop)

Er is goed gespeeld. De emotie komt echter alleen nog maar van de zangeres. Er mag wat meer pit in de band. Liedjes zitten goed in elkaar, maar kunnen wat pakkender. Het blijft nog niet echt hangen.

Clash of the Titans voorronde #10 21 maart @ dB's

De laatste voorronde alweer. Na deze avond zijn alle plekken in de halve finales ingevuld en gaat het nóg spannender worden. In de jury zaten:
Pim van de Werken: muzikant en producer
Dirk Scholten: zanger Sideditch en oprichter Staplab
Anne van Tongeren: marketing en communicatie Popronde, coördinator Popronde Utrecht en productie bij Alles Los Agency
Thomas Broker: Hedgehog Bookings


Winnaar: Stillwave

The Spokes (Alternatieve pop/rock)

Er mist een eigen smoel, maar er wordt wel begrepen hoe entertainment werkt. De nummers lijken op elkaar. Probeer wat meer variatie te vinden. De zanger heeft een goed bereik, maar knijpt af en toe teveel.

Morning Due (pop/jazz)

De band durft te experimenteren met de muziek. Het laatste nummer mist spanning. De jury wil wat meer "geilheid" zien.

Dissolved (progressieve rock)

De muziek is niet van deze tijd. De quasi nonchalante rockchick op basgitaar maakt het wel af. De tweede gitarist en tweede zang is goed! Jullie vormen echt een band.

Stillwave (Alternatieve rock/post-punk/post-rock)

Goede zang, maar probeer meer verdieping te vinden. Je stem heeft het al. Let ook op de podiumopstelling. Zorg dat de frontman ook echt de frontman is.

Death of Rats (post-grunge)

De bassist moet de kauwgom uit zijn mond halen! Het is goed wat jullie doen, maar eigenlijk 20 tot 22 jaar te laat. Probeer er een element van nu in te stoppen. Het spelplezier spat ervan af en komt oprecht over.

Halve finale #1 @ ACU 12 april 2013
Na tien voorrondes is het eindelijk zo ver: de eerste halve finale. Het wordt een spannende avond. Hierna weten we welke twee bands er door gaan naar de finale.
De jury bestaat uit:
Silvia Vermeulen: producer Studio Moskou
Robby Wouters: gitarist I am Oak
Martijn Groeneveld: producer en eigenaar Mailmen studio
Martijn de Jong: Just Like Your Mom Toursupport. Tourmanager voor o.a. Julia Holter (US) en Megafaun (US), programmeur ACU
Hans Vrijmoed: freelance popjournalist, stagmanager EKKO, ex-juryvoorzitter Clash of the Titans


Winnaar #1: Capgras
Winnaar #2: Paper Doll Decay


Dit had de jury te zeggen over bands:

Strolling the Yards (pop/rock)

De nummers leken te veel op elkaar. Speel wat minder solo's en zing wat meer koortjes. Naarmate het optreden vorderde, steeg ook het zelfvertrouwen. De band is nog wat onervaren, maar heeft zeker potentie. Er is echter wel wat meer lef nodig.

Paper Doll Decay (female fronted death metal)

Vette performance van de frontvrouw! Soms was het een beetje slordig, maar het was wel zeer aanstekelijk. Ook de niet liefhebbers kunnen hier van genieten. De ritmesectie is erg goed. Het is niet bijster origineel, maar wel erg tof. De afwisseling met trage "doomsy" stukken was erg welkom.

Act1 (pop/rock)

Eigenzinnige composities met sterke zang. Er mist echter wel een duidelijke songstructuur en samenhang. De rock stukjes mogen wel wat meer rocken. Jullie hoeven van de jury ook niet ieder nummer bij naam te noemen. Ga vooral door en blijf experimenteren!

Adam & the Relevants (rauwe pop)

Het is een hechte band met de drummer als eyecatcher. De nummers missen volgens de jury een eigen smoel. Het is niet origineel. Het kan echter wel zo op 3fm. Er zijn eindelijk duidelijke refreintjes te horen deze halve finale en dat is fijn!

Capgras (alternative jazzy pop)

Capgras heeft originele ideeën met een eigen sfeer. Het blijft boeien. De jury geeft als tip om aan de set opbouw te werken. Ze zetten hun eigen ding neer met interessante songs die ze goed op het podium weten over te brengen.

Wildcard ronde 19 april @ EKKO
Winnaar: 20th Century Hansa

Vanavond is de Wildcard ronde in EKKO. De wildcard ronde is voor de bands die tijdens de voorrondes een diepe indruk hebben achtergelaten, maar het nét niet haalde tot een van de halve finales. Een van deze bands gaat door naar de finale op 25 mei in Tivoli de Helling. Ook deze avond was het weer lastig voor de jury. De winnaar is 20th Century Hansa geworden. In de jury zaten:

Hans Vrijmoed: freelance popjournalist, stagemanager Ekko, ex-juryvoorzitter Clash of the Titans
Dirk Scholten: Zanger Sideditch, Staplab oprichter
Jerry van Vliet: Soesterberg Live
Anne van Tongeren: Marketing & communicatie Popronde - coördinator Popronde Utrecht - productie bij Alles Los Agency


Dit hadden zij te zeggen over de bands:

Alias the Band (hiphop/pop/reggea/funk/wereldmuziek)

De band heeft veel energie en weet het publiek goed mee te krijgen. Het is de ideale festival band. Er mag wel wat meer aan een eigen sound gewerkt worden. Het technische probleem werd goed opgelost! Jullie zijn echt een band en de muziek is erg dansbaar.

20th Century Hansa (folk)

Helaas dat de techniek jullie in de steek liet vanavond. Echter kwam de eigenzinnigheid wel over en was de mooie samenzang te verstaan. Deze mag wat vaker terugkomen. De jury vindt wel dat het af en toe wat te veel leunt op de inspiratiebronnen van de band.

All Male Videoshop (post-post-punk)

Er is sprake van veel speelplezier bij All Male Videoshop en ze zijn op zoek naar de uitersten van hun genre. Halverwege de set zat er een erg vette riff in het nummer. Af en toe is de zang wat onverstaanbaar. Denk aan je publiek: je staat nu niet in de oefenruimte. Het mag ook wat strakker.

Professor Meneer (pop/rock met psychedelische invloeden)

Deze jonge band heeft potentie te over. De songstructuur mag wat spannender. Het is nu nog te veel couplet/refrein. Zoek wat meer de grenzen op! Er missen ook wat échte psychedelische invloeden. De liedjes zijn wel lekker puntig en hoekig. Goede muzikanten!

Femme Vanille (dromerige jazz-pop)

De liedjes zijn erg radiovriendelijk en het ritmewerk is erg goed. De contrabassist werd echter gemist en was de presentatie in de voorronde in dB's pakkender. De frontvrouw is erg leuk, maar er mag wat meer emotie op het podium.

Halve finale #2 26 April @ dB's

Vanavond wordt het weer spannend! De laatste halve finale gaat plaats vinden. Na deze avond weten we welke vijf bands het tegen elkaar gaan opnemen in de finale op 25 mei in Tivoli de Helling. De jury bestaat vanavond uit:

Silvia Vermeulen: Producer Studio Moskou Stefan 't Hooft: singer-songwriter en docent Nederlandse Pop Academie Thomas Broker: Hedgehog Bookings Martijn Mannak: Staplab Utrecht - Marketing Stairway to Heaven - Boekingen bij For the road - Programmeur bij In Vervoering Hans Vrijmoed: freelance popjournalist, stagemanager Ekko, ex-juryvoorzitter Clash of the Titans


Winnaar #1: Woods on Fire
Winnaar #2: Stillwave


The Arson Strategy (post hardcore)

Erg origineel is het allemaal niet, maar qua energie en uitstraling maken ze een hoop goed. Ze wekken veel sympathie op en komen geloofwaardig over. Technisch gezien is het meer dan voldoende: ze beheersen de songs volkomen. Hierdoor kan de band qua performance helemaal los gaan.

Stillwave (alternatieve rock)

The Cure meets Tindersticks! De zanger heeft een erg goede, karakteristieke zang. Er is echter wel een gebrek aan spanning, verveling ligt op de loer. Het song materiaal moet ook wat consequenter. De nieuwe liedjes komen nog niet zo goed over. De composities zijn spannend en stijlvol. Er mag iets meer dynamiek in de set.

Here come the wolves (alternatieve rock)

Er werd wat te veel overdreven betreft de podium presentatie en zang. Het kwam op de jury over alsof ieder nummer een bepaalde (weer andere) manier van zingen heeft. Dit bedreigt de geloofwaardigheid. Er werd erg goed gebruik gemaakt van de twee gitaristen! Goede riffs!

Status Aparte (3 bass + drums)

Het concept is zeer geslaagd. De uitvoering laat echter wat te wensen over. De jury was verdeeld en het roept extreme reacties op. De liedjes zijn lekker dwars en dissonant. Techniek rammelt een beetje, maar is niet storend. Er wordt wisseling in de textuur gemist. De bassen mogen zich wel wat meer van elkaar onderscheiden en de drums mogen krachtiger en prominenter in het geluidsbeeld.

Woods on fire (alternatief)

Mooie gelaagde composities en het staat als een huis. De sound is professioneel. De band moet alleen wat meer durven te doseren. De zang mag wat gevarieerder. Het klinkt allemaal weloverwogen en professioneel.

Juryrapport finale Clash of the Titans 25 mei 2013

Winnaar: Stillwave

Na maanden van spanning was het vanavond eindelijk zo ver; de finale! Er zijn vijf bands van de vijftig over die de veldslag hebben overleefd. Vanavond wordt in een propvolle Tivoli de Helling uitgemaakt wie de winnaar van Clash of the Titans 2013 wordt. Dit had de jury te zeggen over de bands.

Hans Vrijmoed: Stagemanager EKKO, freelance popjournalist, ex-juryvoorzitter Clash of the Titans
Marije van Veen: (assistent) programmeur EKKO
Gijs Cals: Sedate Bookings
Silvia Vermeulen: Producer Studio Moskou
Ronald Straetamans: frontman Tududuh, ex-programmeur Club 3voor12Utrecht


Woods On Fire (alternatieve rock)

Het is een sterke band en performance. In de nummers zitten mooie spanningsbogen. Af en toe lijkt het teveel op Radiohead. De zang kan echter wel wat beter. De gear is erg tof. De band zat er lekker in en dat kwam goed over op het publiek. De drumcomputer werd niet echt gewaardeerd door de jury. De muziek van Woods on Fire is goed en interessant. Een jurylid heeft het over "een goede underground band."

Paper Doll Decay (female fronted death metal)

De presentatie staat als een huis. De band heeft een overtuigende power. De nummers worden erg "dichtgesmeerd" en mogen wel wat dynamischer dus meer verschil tussen hard en zacht. De fanbase is er een om trots op te zijn. Er is goede interactie. De band is op dit moment een goede opwarmer, maar nog geen headliner.

20th Century Hansa (folk rock)

De jury wil meer zoals het laatste nummer. De samenzang is erg goed en groeide per nummer. In het laatste nummer was er bijvoorbeeld wel eenheid en die werd te veel gemist aan het begin. Misschien dat er iets meer met de floortom gedaan moet worden, er kan meer uit de percussie gehaald worden. Harder meppen! De rest van de set mistte samenhang. De bezetting is origineel. Aan de presentatie mag gewerkt worden, deze werd namelijk een beetje rommelig gevonden.

Stillwave (alternatieve rock)

Het eerste nummer was geweldig. Helaas was niet elk nummer even sterk en zat de drummer er soms naast. Het funk slappen van de zanger was erg gaaf. Er zat een goede dynamiek in de nummers. Ze zijn een jong en veel belovend talent en laten veel energie op het podium zien. De band is een eenheid met een originele popsound. De setopbouw zat goed in elkaar: ze weten goed wat ze willen en doen dit ook. De stem van de zanger is erg goed. Het laatste nummer was te veel dicht gesmeerd en dat vond de jury jammer.

Capgras (alternatieve jazzy pop noise)

Het was een goed verzorgd compleet optreden alleen kan volgens de jury de presentatie beter. De songs lijken te veel op elkaar. De drummer is erg goed. Een van de juryleden vond het cd verkooppraatje niet passen in deze setting. Af en toe moeten jullie het gaspedaal even loslaten. Technisch gezien is het perfect.

Juryrapporten 2013