test

 >> The Clash of The Titans editie 2007/2008

Data
Winnaars
Juryrapporten
Historie
½ Finales & Wildcard Ronde
Frontpage

½ Finales & Wildcard Ronde


CLASH OF THE TITANS 2007/2008

Na 50 bands verdeeld over 10 voorrondes is Utrechts Grootste Bandwedstrijd toe aan de halve finales en de Wildcard Ronde. De deskundige jury onder voorzitterschap van Kindamuzik coördinator Hans Vrijmoed heeft 10 bands geselecteerd voor de halve finales en 4 wildcards uitgedeeld aan bands die in hun voorronde net naast de winst grepen maar een herkansing verdienen.
De Halve Finales vinden plaats op vrijdag 8 en 15 februari in dB's aan de Cartesiusweg 90a, tevens het thuishonk van organisator Stichting Ruis. De Wildcard Ronde vindt hier eveneens plaats, en wel op vrijdag 29 februari.
Uit beide halve finales selecteert de jury 2 bands die doorgaan naar de Grande Finale in Ekko op vrijdag 7 maart. Uit de Wildcard Ronde gaat 1 band door naar de finale.

Tijdens het juryberaad van de Wildcard Ronde zullen de Amerikaanse Rock 'n Roll Soldiers een optreden verzorgen.
www.myspace.com/rocknrollsoldiers

Tijdens het juryberaad van de Finale op 7 maart zullen Clash of the Titans winnaars van vorig jaar, De Stropstrikkers, een optreden verzorgen.
www.stropstrikkers.nl

Het verloop van de wedstrijd is te volgen op de aparte website www.clash.dbstudio.nl

Hieronder de bands die tot de halve finales zijn doorgedrongen. De beschrijvingen achter de bandnamen zijn afkomstig uit de juryrapporten:

1e 1/2 Finale:
Vrijdag 8 februari
Aanvang 21.00
Entree 4 euro


Ambulant www.myspace.com/ambulantrocks
Ambulant maakt meeslepende rock waarbij een band als Oceansize nooit ver weg is. Een zanger met een goede strot en uitstekende gitaristen die met originele vondsten binnen het repertoire komen. Een band met genoeg appeal om door te breken.

Sheriff of Hong Kong www.myspace.com/sheriffofhongkong
Deze piepjonge jongens uit Soest brengen indierock met ontwapenend speelplezier en groot enthousiasme. En ook qua originaliteit scoort deze band hoog. Indie van jonge honden met ongetwijfeld een grote muzikale toekomst voor de boeg.

Fade into Focus www.myspace.com/fadein2focus
Emorock gekenmerkt door strak samenspel, een kloppend plaatje op het podium en de juiste uitstraling. En ook de gemiddelde leeftijd van deze band houdt een belofte in voor de toekomst.

Rise A Thousand www.myspace.com/riseathousand
Overtuigende emometal, waarbij vooral de zanger indruk maakt... en uitgerekend de zanger heeft onlangs bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit de band. De lopende optredens worden afgemaakt, zoals ook de halve finale van de Clash of the Titans. De band overtuigt maar moet dus snel op zoek naar een nieuwe frontman.

Mothermask www.myspace.com/mothermask
Mothermask maakte op de Clash haar podiumdebuut maar daar was weinig van te merken. Dit trio heeft een frontman die elke zaal in weet te pakken met zijn overtuigende podiumpresentatie. Voeg daarbij een handvol ambachtelijk gesmede songs in het indierock-idioom en nu al een grote schare fans, en weet dat dit een band is om in de gaten te houden.

2e 1/2 Finale:
Vrijdag 15 februari
Aanvang 21.00
Entrée 4 euro


Leslie Grows www.myspace.com/lesliegrowsmusic
Leslie Grows werd uitgeroepen tot Local Hero. En met reden: mooie gelaagde composities, op professionele wijze ten uitvoer gebracht. Hier is over nagedacht zonder daarbij te veel te vervallen in indierock clichés.

Alura www.myspace.com/aluramusic
Combinatie van progressieve rock en met metal gebracht door een geoliede band en een zeer overtuigende frontvrouw. Absoluut een band met potentie.

Natureboy www.myspace.com/wearenatureboy
Natureboy brengt jazzy funk met hiphopinvloeden compleet met trompet. Een partyband van het zuiverste water. De vibe is waar het om draait en het publiek aan het dansen krijgen is het doel.

I Wish I Knew www.myspace.com/iwishiknewmusic
Aparte combinatie die muzikaal klinkt als postrock/shoegazer en iets dat in de buurt komt van Dead Can Dance en My Bloody Valentine. Met een zangeres die wel wat weg heeft van Patti Smith brengt deze band een boeiend klanktapijt waarbij de gitaar de boventoon voert.

Reflexy www.myspace.com/reflexy
Energieke Nederhop met veel funk-invloeden. Met twee MC's en beatcreator Frankie Boxcutta die zijn sporen (en geld) verdient bij onder andere Spacekees en Jiggy Dje. Geen groentjes dus.

Wildcard Ronde:
Vrijdag 29 februari
Aanvang 21.00
Entree 4 euro


The Pleasure Principle www.myspace.com/thepleasureprinciplemusic
Energieke indieband van vier jonge honden die vooral aan Art Brut doet denken. Geen flauwekul, gewoon lekker spelen en een feestje maken.

Zwarte Poezie www.myspace.com/zwartepoezie
Als een kruising tussen The Cure en Spinvis. Nederlandstalige New Wave met een donker randje en interessante geluidseffecten.

Solmath www.myspace.com/solmath
Metal van jongens onder de twintig. Ontwapenend enthousiasme gepaard aan (gezien de leeftijd) ongekende instrumentbeheersing. Misschien niet origineel maar heerlijk om te zien.

50 Grams of Violence www.myspace.com/50gramsofviolence
Ook deze Amersfoortse band kende haar podiumdebuut op de Clash. Een zeer strakke emorockband met een sterke frontman en onderhoudend repertoire.

Voor meer informatie of fotomateriaal, 06 - 1867 9442.

Groet,
Stichting Ruis½ Finales & Wildcard Ronde