test

 >> The Clash of The Titans editie 2015

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Alle info 2013
Alle info 2014
Frontpage

Juryrapport voorronde 9 - 17 april @ dB's

Op vrijdag 17 april heeft de negende voorronde van Clash of the Titans 2015 plaatsgevonden. De bands werden beoordeeld door Jerry van Vliet (Soesterberg Live), Marc van der Laan (Hoofdredacteur Club3voor12Utrecht) en Maarten Houwer (Freelance geluidstechnicus en mede-eigenaar Trouché! Tour Support).Zij hebben uit de vijf bands die vanavond hebben gespeeld de winnaar gekozen en de hieronder staat wat zij te zeggen hadden over de bands.

Winnaar: Sater.
Wildcard: Geen

Mister Rocks and his Handsome Devils
Erg goede ritmesectie en het totaalplaatje van de band klopte. De zang was helaas niet altijd verstaanbaar en de nummers van de band waren niet onderscheidend genoeg. Er mag gezegd worden dat de leadgitarist van de band erg goed was, maar de teksten waren niet pakkend genoeg.

Sater
De band had een erg goede sound toffe riffs en gave twin solo’s. De presentatie van de band was ook erg goed, maar er mag meer power in de drumsectie komen. Een erg lekker bandje om naar te luisteren. De bassist mag soms wel minder ingewikkeldere partijen spelen.

Moustachio 7
Muzikaal gezien is het een erg goede band, maar ze hadden weinig uitstraling. Het is belangrijk dat er aan de presentatie wordt gewerkt. Daarnaast mist de spanning in de nummers, maar qua samenspel en instrumentbeheersing was het misschien wel de beste band van de avond. Aan de nummers moet dus nog hard gewerkt worden.

Hart & Linden
Er is geen cohesie tussen de ritmesectie en de zangeres. Het idee achter de liedjes is goed en ze zijn ook mooi, maar de verpakking klopt niet helemaal. Wel hadden ze een vrolijke uitstraling en het is misschien een beter idee om toch met zijn tweeën verder te gaan.

Sailing to Suez
De beste drummer van de avond volgens de jury. Er moet net zoveel power zitten in get gitaar geluid als in de drums. Er mag meer aandacht komen voor de zang en daar mag ook meer whisky in zitten. Sommige nummers waren erg beleefd en de gitaarsound mag veel dikker en harder.

terug naar de FrontpageJuryrapport voorronde 9