test

 >> The Clash of The Titans editie 2015

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Alle info 2013
Alle info 2014
Frontpage

Juryrapport voorronde 5 – 20 maart @ dB,'s

De vijfde voorronde van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Marcel Kamphuis (programmeur Shape of Punk to Come @ EKKO – Comedynight @ Tivoli – organisator huiskamerconcerten – Journalist Oor – fotograaf Utrecht Dichtbij), Hans Vrijmoed (Muziekjournalist - DJ - voormalig juryvoorzitter van de Clash - voormalig hoofdredacteur 3VOOR12/Utrecht), Jacco van Elst (Fire Harvest - This Leo Sunrise - Holden Goldmund) en Daniel Papen (Boy Ler - Danny Black and the Naked Short Sellers - Danny Black & Shirley Blind). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: The Ame
Wildcard: Isri

Damaged Frequency
Deze band was muzikaal goed, maar de twee gitaren kunnen beter worden ingezet. De soul nummers hakten er meer in dan de funk nummers. De stem mag hier en daar wat meer uit de bocht vliegen, het was nu misschien te 'clean'. De zangeres is een echte entertainer. De liedjes, zang en teksten zijn niet heel speciaal.

Isri
De band heeft een super sound. Het was ritmisch en gevarieerd, alleen zat niet iedereen uit de band op 1 lijn. Het geheel was een mooie mix van invloeden. De zangeres zou iets meer naar voren mogen treden, iets meer pit tonen. Ook de viool mag prominenter aanwezig zijn. Het mag iets meer een feest op het podium zijn, om bij de vrolijke muziek te passen. Vooral het laatste nummer was sterk.

Under my Boots
Deze band gaf een toffee presentatie en had een vette sound. Goede show. Er mag alleen iets meer vaart in de show worden gehouden. Er vielen nu stiltes tussen de nummers. De uitstraling klopte, maar zoek het iets minder in de lage tonen.

The Ame
Lekker ruig en smerig. De zang was stoer laag, maar de jury zou zijn omgeblazen als de zang ook hoog ging, of probeer een scream. Het hele optreden was eerlijk en oprecht. De podiumpresentatie was goed, het was een overtuigend plaatje. Goed dat er gewoon werd doorgespeeld met gebroken snaar.

Between the Jars
Er kwamen veel goede ideeën naar voren, maar iets te veel per nummer. De nummers waren te lang. De band bestaat wel uit goede muzikanten. Toffe solo's en de band toont lef. Probeer meer een eigen draai te geven aan de seventies-sound.

terug naar de FrontpageJuryrapport voorronde 5