test

 >> The Clash of The Titans editie 2014

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Alle info 2013
Frontpage

Voorronde 5, 14 februari 2014 @ dB's
Alweer op de helft van de voorrondes! Vanavond zaten in de jury:
Jerry van der Vliet: Soesterberg Live
Erwin van der Laan - Boeker Pollination en drummer Staatseinde, Container en Under My Boots
Stefan t Hooft: docent Nederlandse Popacademie - Walker Diver
Marcel Kamphuis: programmeur Shape of Punk to Come @ EKKO - Comedynight @ Tivoli - publiciteit Nordic Delight - nieuwsredactie Festivalinfo - fotograaf Utrecht Dichtbij

Winnaar: The Royal Engineers

Confession
Zangeres heeft te weinig power voor deze band. Songs zijn niet avontuurlijk genoeg om te blijven hangen. Goede drummer en energieke gitarist! Technisch gezien een goede band. Helaas is er een gebrek aan diversiteit tussen de nummers en is de performance onevenwichtig.
www.confessionrocks.nl

The Royal Engineers
Sterke songs, strak en ge´nspireerd uitgevoerd. Mooie sound, geloofwaardig in alle opzichten, staat als een huis. Het plaatje klopt. Hoge entertainment waarde. Zet alleen niet op je setlist wanneer je wat gaat zeggen. Wat meer variatie was wel fijn geweest.
http://www.theroyalengineers.nl/

Short Summer
Lekkere energieke vlotte indierock. Song materiaal klinkt volwassen, band is goed op elkaar ingespeeld. Origineel is het niet, maar door de enthousiaste performance en sterke songs komen ze ermee weg. Goeie sound & vibe breaks in het rustige nummer haalt de vaart eruit. Goed dat je met drie man zo'n volledige sound weet te creŰren. Een van de juryleden zou het zeker "shazammen" als het op de radio zou komen.
https://facebook.com/shortsummer

The Bridge
Geen pakkend songs, partijen individuele muzikanten zijn slecht op elkaar afgestemd. Het wil maar niet een geheel worden. Weinig aansprekende performance. Alles is in hetzelfde tempo, wissel dit meer af. Ga vooral heel veel spelen en optreden.
https://www.facebook.com/pages/The-Bridge/261979680544836?fref=ts

Synergy Protocol
Een voor metal verfrissende relativerende podium act (maar oppassen dat het niet te jolig wordt). Composities mogen compacter, meer tot the point. Speltechnisch meer dan ok. Zanglijnen van de zangeres zijn soms wat ver gezocht, maar de koortjes zijn te gek. Te weinig "killer riffs". Wellicht een idee om in plaats van samples een keyboardspeler toe te voegen? Als er poses gedaan worden, doe dit dan ook tegelijkertijd.
https://www.facebook.com/SynergyProtocol

terug naar de FrontpageJuryrapport voorronde 5