test

 >> The Clash of The Titans editie 2015

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Alle info 2013
Alle info 2014
Frontpage

Juryrapport voorronde 4 - 13 maart @ dB's

We zijn bijna halverwege! Vanavond is het tijd voor voorronde 4. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Jeroen van Beek( De Utrecht Popprijs - Pollination - Nordic Delight Festival), Stefan t Hooft (docent Nederlandse Pop academie - Walker Diver), Bas Allein Richir (Secret Handshake club - drummer bij Join the Cavalry - drummer April) en Laura Buijs (Programmeur Rosrock - freelance communicatie/productie medewerker). Zij zullen een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Raptor
Wildcard: Niet uitgedeeld

We love people in bearsuits
Deze band heeft een kloppende sound, ook al is het in het Duits. Fijne retro synthipop sound. Ook geeft de band een goede performance, maar zou iets gedurfder en overtuigender mogen (met iets meer ironie). Als de performance zou verbeteren heeft deze band zeker potentie. De set was goed opgebouwd en het bleef boeiend gedurende het hele optreden. Het laatste nummer was het beste. En de discolamp viel erg in de smaak, maar de drumcomputer leidde af. Als concept zeker geslaagd.

SolarFlare
Deze band heeft veel potentie. De band heeft een afwisselend geluid en goede dynamiek, maar het songmateriaal mist wat catchy momenten. Ondanks het rommelige begin was het toch een heel aardig optreden. De zanger is goed, en mag daarom iets zelfverzekerder overkomen. Aan de beheersing van compositie en sound kan gewerkt worden. Alles moet dus nog groeien, maar de basis is er zeker. Ga zo door.

Tim Dawn
Mooie en goede zang met veel karakter. Daarnaast heeft de band een goed samenspel. Het geheel was echter iets te eentonig en inwisselbaar. De arrangementen waren overbodig en voegden weinig toe. Het laatste nummer was mooi, tijdens dit nummer komt de band tot z'n recht. Over het geheel mist er wat enthousiasme, wat wel aanwezig was bij de zanger/gitarist.

Raptor
Het optreden staat als een huis. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld. Sterke nummers en spannende composities, maar soms was de zang ondergeschikt aan de gitaar. De jury had niet het idee dat ze bij een bandwedstrijd waren. Verder is het goed om jullie zelf te promoten, maar doe dit niet te vaak. Alles samengenomen was de presentatie was overtuigend en geloofwaardig.

YeahBabyYeah
Deze band van twee rockt zeker. Het is een leuk concept en de band heeft een goede sound, maar het songmateriaal is niet sterk genoeg. De band bestaat uit twee bandleden maar ze hebben plezier voor vier. Daarom was het wellicht niet nodig om een effect te gebruiken om de illusie van een band te creƫren.

terug naar de FrontpageJuryrapport voorronde 4