test

 >> The Clash of The Titans editie 2015

Alle info 2007/2008
Alle info 2008/2009
Alle info 2009/2010
Alle info 2010/2011
Alle info 2011/2012
Alle info 2013
Alle info 2014
Frontpage

Jury rapport voorronde 1 20 februari @ Db's

En we zijn weer los! De eerste voorronde van Clash of the Titans 2015 is een feit. Vandaag zullen de bands beoordeeld worden door Stefan 't Hooft (docent Nederlandse Popacademie, Walker Drive), Yasmin Widodo (Danny Black & Shirley Blind en oud clash deelneemster en winnaar), Stefan Breuer (I Am Oak, Lost Bear en Tiny Woods records) en Daniel Papen (Boy Ler, Danny Black and the Naked Short Sellers, Danny Black & Shirley Blind). Ook zullen zij een winnaar moeten kiezen uit de vijf spelende bands van vanavond.

Winnaar: Drunk Soda
Wildcard: Niet uitgereikt vanavond

Drunk Soda
Strakke band, vooral het eerste nummer was erg goed en helaas haalde de rest van de nummers dit niveau niet echt. De nummers hadden zeker potentie maar waren af ten toe toch iets te lang. De presentatie was nog een beetje houterig en kan dus nog een stuk beter.

Fighting Churchill
Strakke, goed op elkaar ingespeelde band, maar het songmateriaal is nogal eendimensionaal. De sound van de band mag meer eigen worden, maar de band heeft over het algemeen wel goed gespeeld.

Sweet Bastards
Er is duidelijk te zien dat de band genoot van het spelen en dat ze er ook power aan gaven. De band speelt echter wel iets boven zijn niveau speelt, waardoor het in het algeheel niet strak is. De muziek was niet echt origineel, maar het laatste nummer was in zijn eenvoud het best.

I Regret
Het eerste dat opviel was de goede gitaarsound en het zelfvertrouwen van de band. De composities van de van waren redelijk fantasieloos en ook risicoloos uitgevoerd waardoor het niet uit de bocht kon vliegen. De presentatie was over het algemeen prima.

Seconds to the Hour
Het entertainmentgehalte van de band was aardig hoog, daarmee kudo's naar de frontman. Technisch gezien mocht de band een stuk strakker spelen en de nummers van de band waren niet erg bijzonder. De band was door voorgaand punt niet strak op elkaar ingespeeld.

terug naar de FrontpageJuryrapport voorronde 1